Skip to main content

Здраво тяло с BODYSCULPT

Технологията BODYSCULPT

BodySculpt е революционен и иновативен метод за оформяне на мускулатура и рехабилитация чрез електромускулна стимулация на тялото.Едновременно се постига отслабване, увеличаване на мускулатурата и намаляване на мазнините по терапевтичен път. Резултатите са видими още на първия месец, само с две процедури седмично! Разкрийте потенциала на тялото си и си подарете самочувствие!

Предимства

 • Първият и единствен засега неинвазивен метод за повдигане на седалищните мускули и единственият начин да помогне на мъжете и жените едновременно да изгарят мазнини и да изграждат мускулатура по терапевтичен път.
 • Постига изключителни резултати в оформянето на фигурата, без да използва нагряване или охлаждане, така че няма риск от изгаряния, белези или подуване. Едновременно изгражда мускули и топи мазнини.
 • Укрепване на коремната мускулатура, оформяне на ханша, бедрата, седалищните мускули, страничните (коси) коремни мускули и долната част на коремната област. Особено подходящ за жени след раждане, при които има увеличена коремна обиколка поради разтеглянето на правия коремен мускул и отпускането на корема.
 • Body Sculpt укрепва основните коремни мускули (прав коремен мускул, външен и вътрешен кос коремен мускул, напречен коремен мускул) и големия седалищен мускул, което води до предпазване на гръбначния стълб, поддържане на стабилността на кръста, правилна стойка, подобрена двигателна функция и по-добра структурна опора за тялото като цяло.

Често задавани въпроси

Защо BodySculpt ?

 • Спестява време. С BodySculpt може да си почивате, докато той работи за вас. За 30минути ще получите над 20 000 мускулни контракции, които се равняват на няколко часа интензивна тренировка във фитнеса. Мускулната треска е неизбежна. Две процедури седмично са напълно достатъчни за поддържане на добра форма.
 • Бързи резултати. За разлика от тренировките, при BodySculpt ефектът се забелязва още в първия месец- стягане и оформяне на мускулите, намаляване на обиколките и излишните килограми, стапяне на мазнините и редуциране на целулита.
 • Иновативност. Благодарение на иновативната технология за електромускулна стимулация, по време на процедурата работят всички мускулни групи в третираната зона, като няма излишно натоварване на ставите и риск от травми.
 • Подходяща е за всеки. Високо-честотната мускулна стимулация е подходяща за хора, които искат без тежки хранителни диети, бързо да се отърват от излишните мазнини и без тежки и изтощителни тренировки да оформят мускулите на тялото си.
 • Електромускулната стимулация е особено подходяща при възстановяваща рехабилитация след травми и контузии. Намалява болките и схващанията в гърба.
 • Друга таргетна група са жени след раждане, при които има увеличена коремна обиколка поради разтеглянето на правия коремен мускул и отпускането на корема.

 

1.Body Sculpt е апарат от ново поколение базиран на принципа на електромагнитния импулс с голяма честота и интензитет

Модерните апарати за мускулна стимулация са предназначени за бърза корекция на тялото без прекомерни физически натоварвания. Високочестотната технология е най-новият иновативен продукт в сферата на естетичната медицина, кoято направи революция в областта на неинвазивното оформяне на тялото. Принципът й на действие се базира на симулиране на съкращение на мускулите, чрез висока честота и висок интензитет, което води едновременно до стопяване на мазнините, стягане и оформяне на зоните на третиране с BodySculpt.

2. Ефективност и доказани резултати без усилие. Резултатът от една процедура с невро-мускулен стимулатор може да се сравни с няколко тренировки във фитнес залата.

3. Третиране на различни групи мускули на веднъж. Новото поколение апарати за мускулна стимулация, като BodySculpt може да се използват почти върху всяка част на тялото, като едновременно могат да се третират две зони, понеже апарата разполага с 4 апликатора за работа. Невро-мускулната стимулация не се прилага в зоните около сърцето и на зони на главата. Този метод е особено ефективен при стимулиране на глутеалната (седалищната) зона и корема. За да издържат на голямото натоварване по време на процедурата, мускулите трябва да използват допълнителни влакна. В резултат на това, обемът и плътността на мускулната тъкан се увеличават, а мастната тъкан намалява драстично. По време на процедурата магнитните вълни навлизат в тъканите и едновременно стимулират и трите глутеални мускула (m. gluteus maximus, m. gluteus medius, gluteus minimus). По този начин с една процедура зоната на седалището се моделира в цялост.

4. Изграждате мускули и топите мазнини, докато си почивате за 30 мин. На всички, ни е било досадно понякога да ходим, във фитнеса, някои от нас са нямали време, други са се срамували, а трети просто не обичат силови и изтощителни тренировки. В МЦ Медкрос, имаме точното решение, с BodySculpt можете да си почивате докато той работи за вас, само с една процедура от 30 минути ще получите над 20 000 хил. мускулни контракции, които се равняват на часове изморителни тренировки във фитнес.

Какъв е принципът на работа?

BodySculpt е технология, която намалява мазнините чрез нервно-мускулна стимулация и увеличаване на притока на кръв. Технологията е базирана на неинвазивни високоенергийни магнитни импулси, които стимулират двигателните неврони на мускулите, предизвиквайки високочестотни

свръхконтракции.

По време на процеса на екстремно свръхсъкращаване някои мускулни влакна се повреждат, което предизвиква дълбоко ремоделиране на мускула, растеж на миофибрилите (увеличаване на мускулите) и производство на нови

колагенови вериги и мускулни влакна (мускулна хиперплазия), които водят до цялостно укрепване на мускулатурата и извайване на тялото.

Свръхконтракциите на мускула консумират изключително много енергия и задействат масивно изгаряне на мазнини, което помага в процеса на отслабване. В същото време стимулират циркулацията на кръвта, подобряват метаболизма и укрепват имунната система.

Какви са режимите на апарата?

Може да изберете между три работни режима:

 • Спортен режим (Sports Mode)
 • Лек режим (Gentle Mode)
 • Професионален режим (Professional Mode)

Спортен режим – Подходящ за начинаещи и напреднали спортисти, които желаят леко, средно или високо натоварване чрез готово зададени параметри за работа. Времетраенето е фиксирано на 30 минутна тренировка.

Лек режим – Подходящ за пациенти, които желаят лека мускулна стимулация с цел подобряване на тонуса, лек или по-силов масаж, както и пациенти с различни физически травми, които се нуждаят от рехабилитация и поддържане на активността на мускулатурата. Работи с готово зададени параметри, чрез избор от интензитет на натоварване и времетраене на процедурата до 60 мин.

Професионален режим – Изцяло индивидуален режим, подходящ за пациенти които тепърва започват своята физическа активност и желаят да постигнат резултати за намаляване на обиколката и оформяне на тялото чрез горене на мазнини или силно активни спортисти, които желаят да стимулират мускулния растеж. Работи с изцяло индивидуални настройки спрямо състоянието на пациента. Времетраене на процедурата до 60 мин.

За кого е подходящ?

Терапия за електромагнитна стимулация се препоръчва при:

 1. наднормено тегло
 2. атонична и/или атрофирала мускулатура
 3. отпусната кожа
 4. диастаза след бременност

Колко процедури са необходими?

Максималният ефект от мускулната стимулация е видим 3-4 седмици след завършване на курс от поне 4-6 процедури. Отделните процедури се извършват на всеки 2-3 дни.

Необходимият брои процедури зависи от:

 • теглото
 • състоянието на мускулатурата
 •  желания краен резултат на пациента

Ето защо преди започването на курса от процедури, е необходимо медицинско лице да определи за всеки индивидуално необходимата терапия включваща количеството процедури, интензивността и времето на терапията и времето между отделните процедури.

Бързината на достигане на желания резултат зависят от:

 • възрастта
 • индекса на телесна маса
 • обмяната на веществата
 • хранителния режим
 • от самото тяло на индивида

Трябва да се има предвид, че резултатът от мускулната стимулация не е вечен. За да се поддръжа постигнатия ефект, се препоръчва процедурите за поддръжка да се извършват на всеки три месеца. Ако не се извършват поддържащи процедури, в случай на спазване на правилен хранителен режим и при отсъствие на допълнително физическо натоварване, резултатът от проведения курс процедури се запазва в рамките на 6-9 месеца. След това е необходимо курсът от процедури да бъде повторен.

Какви промени се наблюдават след процедурите?

След процедурите с високо-честотна мускулна стимулация, в третираната зона се наблюдават следните промени:

 1. редуциране на мазнините
 2. увеличаване на тонуса, обема и плътността на мускулите
 3. прибиране на „биреното коремче” при мъжете
 4. редукция на бричовете и паласките при жените
 5. стягане на коремната стена след раждане
 6. изглаждане на кожата поради подобряване на микроциркулацията
 7. премахване на отоците поради подобряване на лимфния отток
 8. редукция на диастазата (разтягане на прави мускул на корема след раждане)

Препоръки и цени

NB: Препоръки!

 • По време на процедурата е добре, пациента да няма метални предмети / бижута/ в допир с кожата си.
 • Апликаторите не се поставят в зони с метални импланти.
 • Препоръчва се мобилните устройства / телефони, слушалки, таблети и т.н/ да бъдат на разстояние от пациента по време на процедурата.
 • Желателно е 1 час преди и след процедурата пациeнта да не приема храна.

ЦЕНИ:

ЕДНА ПРОЦЕДУРА/ ЕДНА ЗОНА- 100ЛВ ДВЕ ЗОНИ – 140лв
ПАКЕТ 4 ПРОЦЕДУРИ: 300 ЛВ – 420 ЛВ
ПАКЕТ 6 ПРОЦЕДУРИ: 575ЛВ – 630 ЛВ
ПАКЕТ 10 ПРОЦЕДУРИ: 750ЛВ – 1000 ЛВ