Skip to main content

Педиатър

Педиатър

Обща информация

В педиатричния кабинет работи д-р Румяна Маринова, специалист детски болести, детска гастроентерология, неонатология и клинична хомеопатия на детска възраст, клинична хомеопатия при емоционални растройства и следтравматични състояния.

Кабинет

Д-р Маринова преглежда пациенти с допълнително здравно осигуряване, провежда консултации на базата на платен прием.

Прегледите се съобразяват изцяло с индивидуалните особености на малките пациенти, а терапията – с желанието на родителите дали лечението да е с традиционни медикаменти или с хомеопатични средства.

При нужда, педиатрите работят в тясно сътрудничество с другите специалисти в медицинския център.

Лекари

Д-р Румяна Маринова

Работи с:

  • НЗОК
  • Фондове
  • Платен прием

Д-р Румяна Илиева Маринова е специалист педиатър в София с над 40 години опит и с изявени интереси в областта на неонатологията и хомеопатията.

Завършва Медицински университет София през 1974 г. Своята специалност Детски болести придобива през 1980 г.

Квалификации – От 1980 г. д0 2008 г. – ежегодни курсове по Неонатология; От 2000 г. до 2017 г. специализация по хомеопатия; Детска кардиологична хомеопатия; Курсове по класическа хомеопатия, Шуслерова терапия, терапия с цветята на д-р Бах;Член на Български лекарски съюз и на хомеопатичен съюз към Боарон България.

В периода от 1974 г. до 1980 г. д-р Маринова работи в Детско отделение на МБАЛ Видин. От 1980 г. до 2007 г. работи като ординатор и завеждащ отделение за новородени във II МБАЛ София. От 2009 г. работи в отделение по неонатология в Акушеро-гинекологична болница Свети Лазар София. От 2009 г. до 2015 г. Маринова практикува като педиатър в Медицински комплекс “Доверие” София. От 2000 г. до момента е част от екипа на Медицински център “Детско здраве” София. Владее руски и английски език.