Skip to main content

Ехография

Ехография

Обща информация

Ехографската диагностика е образно изследване, рутинно провеждано в повечето съвременни лечебни заведения. Наличието на висок клас ехографска апаратура осигурява на квалифицираните специалисти възможност за по-пълна и прецизна диагностична дейност.

Кабинет

Специализираните кабинети на МЦ Медкрос са  оборудвани с три ехографски апарата с по няколко различни софтуери, включително и 4D визуализация, както и пълен  набор трансдюсери /накрайници/. Това позволява максимално широк диапазон ехографски изследвания – щитовидна жлеза, гърди, корем, малък таз и т.н.

Лекари

Д-р Кристиана Кръстева

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Завършва Медицински университет София през 1996 г. Своята специалност Вътрешни болести придобива през 2001 г.

-Квалификации във всички видове ехографски изследвания;

-Член на Български лекарски съюз;

-Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.

Д-р Кръстева е работила във Вътрешна клиника и Кардиологично отделение към Медицински институт на МВР, както и в МЦ Доверие Софи. Към момента е управител на МЦ Медкрос София, където осъществява прегледи и консултации на болни с различни оплаквания – белодробни, стомашно-чревни, сърдечни, ревматични.

Д-р Марияна Иванова

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Завършва Медицински университет София през 1991 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 1998 г. и 2006 г.

-Ехография на щитовидна жлеза;

-Дислипидемия;

-Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по ендокринология.

След своето дипломиране д-р Иванова започва работа в ДКЦ 21 София. От 1994 г. до 1995 г. работи в Първо вътрешно отделение на IV МБАЛ София, след което последователно работи в ДКЦ 20 и МЦ Лора София. Практикувала е в МЦ НКБ (Национална Кардиологична Болница). Към момента е част от екипите специалисти на МЦ Пентаграм, МДЦ Блокс Младост (МДЦ Ню Медикал) и МЦ Медкрос София.

Д-р Яна Боянова

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Завършва Медицински университет София. Своята специалност Гастроентерология придобива през 2013 г.

-Специализирани курсове за Абдоминална ехография;

-Член на Български лекарски съюз, Европейска асоциация за изследване на черния дроб и Българска асоциация за изучаване на черния дроб.

Д-р Боянова работи в Клиника по гастроентерология на УМБАЛ Св. Иван Рилски, София. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Медкрос София. Владее френски и английски език.

Доц. д-р Росен Стойчев

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

 

Д-р Петър Лозев

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Завършва Медицински университет София през 2007 г. Своята специалност Урология придобива през 2015 г.

-Член на Български лекарски съюз.

-Участие в национални конгреси и семинари по специалността.

От 2008 г. до момента д-р Лозев работи в Клиника по урология на Медицински институт към МВР София. Практикува в МЦ Медкрос. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Пиротска София.

Д-р Анелия Барбова

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Завършила е Медицински университет и има придобита специалност Акушерство и гинекология.

-Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията;

-Колпоскопия;

-Ендокринна гинекология;

-Доплерова диагностика;

-Фетална морфология на плода;

-Член на Български лекарски съюз.

Д-р Анелия Барбова има самостоятелна практика като акушер-гинеколог в София. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Медкрос София.

Д-р Иван Праматаров

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Завършва Медицински университет и има придобита специалност Акушерство и гинекология.

-Ехография и колпоскопия;

-Член на Българско дружество по акушерство и гинекология и Български лекарски съюз.

След своето дипломиране д-р Праматаров работи в СБАЛАГ Майчин дом София и в МЦ Полимед София. Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Медкрос София.

Д-р Иванка Щърбанова

Работи с:

 • Фондове
 • Платен прием

Д-р Иванка Щърбанова е специалист акушер-гинеколог в София с над 35 години опит. Извършва прегледи, диагностика и лечение при гинекологични и онко-гинекологични заболявания, всички видове инвазивни (интервенционални) и неинвазивни конвенционални изследвания – колпоскопия, електрокоагулация на маточната шийка, маточна биопсия, ехографии на туморни образувания и т.н. Д-р Щърбанова извършва цялостно наблюдение по време на бременност и водене на раждане и може да е полезна с извършване на всички видове диагностични дейности на майката и плода.