Skip to main content

Profhilo® Boost – дълбока хидратация и лифтинг

Технологията Profhilo® Boost

Profhilo® не е дермален филър, а гел с хиалуронова киселина – иновация в терапиите за отпусната кожа със следи на стареене, чрез био-ремоделиране.
Profhilo е скинбустер, който възстановява еластичността и мекотата на кожата, създава свеж естествен вид, омекотява фините линии и бръчки и рехидратира.
Profhilo® е носител на наградата “Най-добра инжекционна процедура в Европа” на Aesthetics Awards.

Резултати

Оптималните резултати ще бъдат видими четири седмици след курса от две процедури с Profhilo. Скинбустерите се поставят с интервал от 4-6 седмици. Очаквайте интензивна хидратация, сияеща кожа и сведени до минимум бръчки и признаци на стареене. Ще забележите по-гладка и стегната кожа.
Дори за хората с много набръчкана кожа, подобрението в текстурата е неоспоримо.
Резултатите траят от 6 до 9 месеца.

Често задавани въпроси

Какво представлява Profhilo?

Profhilo® съдържа уникално количество хиалуронова киселина и насърчава естественото производство на колаген и еластин. Profhilo® действа по-скоро като хидрататор, отколкото като филър и следователно дава фантастични резултати, ако желаете по-плътна, младежка и сияйна кожа, със запазване на естествените ви черти.

Profhilo се основава на патентована технология на IBSA: комбинация на стабилизирани хибридни комплекси хиалуронова киселина с високо и ниско молекулно тегло.

Хибридните комплекси генерират двойно действие:

  • Хидратация дължаща се на ниско молекулната хиалуронова киселина и
  •  Лифтинг ефект дължащ се на високомолекулната хиалуронова киселина.

Защо този хибриден скинбустер е по-добър ?

Защото бавно и продължително освобождова ниско и високо молекулна ХК.
Защото съдържа най-високата концентрация на ХК.
Защото е изключително стабилен.
Защото подобрява биологичният профил на кожата:

  • редуцира възпалението
  • повишава синтеза на тип І и тип ІІІ колаген от фибробластите
  • повишава експресията в кератиноцитите на тип ІV и тип VІІ колаген
  • повишава синтеза на еластин от фибробластите

Profhilo® има доказана устойчивост на хиалуронидаза (ензимът разграждащ хиалуроновата киселина). Осем пъти по-голяма устойчивост на разграждане от тази на естествената хиалуронова киселина в организма без да е кръстосано свързан. Това осигурява удължено действие на хиалуроновата киселина.

Как протича процедурата?

Процедурата започва с консултация с наш дерматолог, който ще определи, дали сте правилният кандидат за Profhilo® и какви резултати може да очаквате.
След което зоната на третиране се почиства и се пристъпва към инжектиране на продукта.
Profhilo се инжектира само в 5 конкретни точки на всяка страна на лицето, за да даде най-добри резултати. Протоколът от пет точки, наречен BAP (Bio Aesthetic Point) е техника, чрез която скинбустерът се инжектира от специалист-дерматолог на 0.2 мм дълбочина симетрично на лицето. Местата на инжектиране са идентифицирани, с цел намаляване на рисковете за кръвоносните съдове и нервите и увеличаване максимално ефикасността, чрез дифузия.

Гелообразната формула се разпространява под кожата като мед, стимулирайки колагена и еластина и така осигурява незабавно по-гладка, сияйна кожа, с по-равномерен тен и изглаждане на бръчките.

Препоръчителният протокол е 2 сесии с интервал от един месец.

За кого е подходящ?

Започваме да губим колаген, еластин и хиалуронова киселина още на 20 години, а след като достигнем 30 г. тези загуби са значителни. Все по-често виждаме признаците на стареене, под формата на фини линии, бръчки, загуба на обеми и отпускане на кожата.

Profhilo® се препоръчва за хора на възраст 30+, защото на тази възраст трябва да започнем да мислим за превенция и запазване на младостта си.

Profhilo® е отличен избор, ако не искате да добавите обем към конкретни зони (ако случаят е такъв, терапията с дермални филъри е по-подходяща за вас). Скинбустерът не създава изкуствени обеми, а осигурява хидратация на кожата, придавайки цялостен подмладен и свеж вид, със запазване на вашите естествени черти.

Profhilo се прилага най-често в зоната на лицето, но подмладява кожата, поставен и на предизвикателни зони, като шията, деколтето, ръцете, коленете и дланите.

Ако виждате признаци на стареене като бръчки, отпускане на кожата и сивкав тен, Profhilo може да бъде идеалното решение за вас. 

Скинбустерът е подходящ за всички хора, които искат да хидратират кожата си и да се подмладят естествено, стимулирайки производството на колаген и еластин.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период след прилагане на Profhilo и ще можете да се върнете към нормалните си ежедневни дейности веднага след процедурата. Възможни са синини и леко подуване на местата на инжектиране, но са рядкост и отминават бързо.

Препоръчва се да избягвате спорта, парните бани и сауната 2-3 дни след процедурата. Слънцезащитата е важна всеки ден, но особено задължителна в първата седмица, след поставяне на Profhilo.

Безопасно ли е?

Profhilo се прилага за първи път през февруари 2015 г. в Италия и оттогава се използва успешно ежедневно по цял свят. Над 150 000 пациенти са били третирани досега, без съобщени нежелани реакции.

От гледна точка на безопасността, Profhilo е изключително биосъвместим. Той е направен от естествена хиалуронова киселина и е стабилизиран, без добавяне на химически агенти.

Преди и След