Mona Lisa Touch – подмладяващо докосване в борбата с инконтиненцията и вагиналната атрофия

В световен мащаб вагиналното подмладяване се превръща във все по-желана процедура от дамите. МЦ МЕДКРОС е оборудван с апаратурата от последно поколение Mona Lisa Touch за борба със стрес инконтиненция и вагинална атрофия. Високотехнологичният лазер с мощност от 40 вата, колкото една слаба лампа, се ползва за вагинално неоперативно реконструиране.

Какво представлява лазерът Mona Lisa Touch?

Това е един нов, съвременен и високоефективен метод, който се използва в световен мащаб от 6-7 години в специалностите: гинекология, лазерна естетична медицина и урология. Основната цел е повишаване качеството на живот на съвременната жена.

С какви оплаквания идват при вас дамите, насочени към процедурата?

Много често при нас идват дами, които са забелязали, че след 1-2 или повече естествени раждания сексуалният им живот се е променил неблагоприятно и имат т.нар. халтаво влагалище, поотпуснати вагинални стени и най-общо казано влошаване на анатомията, което пряко рефлектира и върху удоволствието от интимност с партньора им.

Втората група жени са тези в по-напреднала възраст, чието ежедневие е опорочено заради неволно изпускане на урина, както и вагинална сухота.

Колко терапии включва един курс с лазера?

Стандартно се правят три процедури през 28 дни всяка. Около месец след последния сеанс имаме реалната картина за постигнатото. Повечето жени съобщават, че усещат повече по време на полов контакт и са възвърнали удоволствието от времето с любимия.

В зависимост от субективното усещане, процедурата може да се приложи еднократно между 6 и 12 месеца след приключилия курс.

Какъв е основният принцип на работа на Mona Lisa Touch?

Лазерът работи посредством специален лъч и извършва две основни дейности – създаването на микропори във влагалището и тяхното загряване. Това предизвиква образуването на нова свежа тъкан там, където лазерът е работил. След 2-3 месеца тонусът на влагалищните стени е повишен, а всички негативни последствия от раждане или остаряване – значително редуцирани. Дамите със стрес инконтиненция например съобщават за позитивен ефект още след първия сеанс. Щом влагалищните стени се стегнат, ъгълът между уретрата и пикочния мехур придобива физиологичната си стойност отново – именно такова е действието на Mona Lisa Touch.

Какво е усещането по време на процедурата, боли ли?

Едно от преимуществата на този тип терапия е, че не се усеща нищо. Лазерът работи на мощност 40 вата като един удар на лъча действа за 0.4 части от секундата. Единствено за секунда-две може да се изпита леко побоцкване, подобно на лазерна фотоепилация. Не предизвиква никаква болка, нито налага престой в болницата или на легло вкъщи. Самата манипулация трае 2-3 минути – по-кратко от времето, през което дамата да се съблече и облече за процедурата.

Лазерът има ли и друго приложение?

Да, той може да се използва за хирургични интервенции, за козметични – като избелване на силно пигментирана вулва, но и не само. Навсякъде, където имаме силна пигментация – дори и по лицето, тенът може да се регулира.

Има ли заболявания, които са противопоказни?

Трябва предварително да се изясни какъв е статусът на шийката на матката и това не е случайно. Ако пациентката страда от рак, какъвто и да е тип лезии или тежък пулпит, не можем да преминем към процедурата. Самият метод е много безопасен и няма нищо смущаващо, няма сериозни странични действия, но трябва да подхождаме с внимание към всеки детайл.

Има ли максимален брой процедури?

Това се преценява индивидуално. Съветвам дамите веднъж годишно да правят контрола и след това – по един сеанс за поддържане на това, което сме постигнали. При онези, които е имало стрес инконтиненция това се прави, за да се поспре процесът на стареене.