Skip to main content

Лазерно подмладяване (Genesis)

Технологията Genesis

Лазерното подмладяване на кожата е неинвазивна комплексна процедура, прилагането на която води до видимо подмладяване(регенерация) на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете. За осъществяването й се използва един от най-широкоспектърните лазери Nd:YAG-лазер с дължина на вълната 1064 nm.
Благодарение на тази съвременна лазерна технология е възможно третирането на всички белези на стареене на кожата, настъпващи в хода на възрастта – дифузно зачервяване, разширени пори, фини линии и бръчки и дискретни пигментации.

Процедурата е получила своето одобрение от различни институции, а резултатите от процедурата са доказани в много клинични наблюдения и изпитвания като метод за стимулиране на синтеза на колаген

Резултати

Оптималните резултати ще бъдат видими четири седмици след курса от две процедури с Profhilo. Скинбустерите се поставят с интервал от 4-6 седмици. Очаквайте интензивна хидратация, сияеща кожа и сведени до минимум бръчки и признаци на стареене. Ще забележите по-гладка и стегната кожа.
Дори за хората с много набръчкана кожа, подобрението в текстурата е неоспоримо.
Резултатите траят от 6 до 9 месеца.

Често задавани въпроси

Как действа лазерната терапия върху кожата?

Неаблативното подмладяване с Nd:YAG-лазер се осъществява със специфичен ултракъс лазерен импулс. Това дава възможност съвсем безболезнено да бъде постигнато интензивно загряване на повърхностните слоеве на кожата, като по този начин се постига стимулация на фибробластите – клетките, които образуват нова съединителна тъкан. В повърхностните зони на кожата се натрупва и остатъчно количество топлина, която атакува малките капиляри, свива ги и така редуцира дифузното зачервяване.

Неаблативната Nd:YAG-лазерна терапия има голямото предимство да постига ефекта на видимо подмладяване с намаляване на видими линии и бръчки и разширени капиляри и подобряване на повърхностната структура на кожата напълно неинвазивно, без да нарушава целостта на кожата. Възстановяването на кожата става неусетно, без видими белези и без никакъв възстановителен период. Процедурата е и напълно неболезнена.

Терапията може да се прави при всеки тип кожа – от най-светлите до матови през цялата година, без риск от изгаряне, поради ниския афинитет на Nd:YAG-лазера към пигмента на кожата.

 

Неаблативното лазерно подмладяване с Nd:YAG-лазер допълнително се прилага и при дифузни съдови проблеми и възпалителни състояния като:

  • Розацея – лазерната терапия намалява както съдовите изменения, които са характерни за заболяването в началните му стадии, така и намалява възпалението в по-късните форми на болестта
  • Дифузно зачервяване на кожата – при поява на генетично обусловено или следвъзпалително общо зачервяване на кожата неаблативната лазерната терапия е първо средство на избор
  • Пойкилодермия на Civatte – това характерно за светлите кожи състояние, което се развива след години излагане на слънце се повлиява много добре от неаблативната лазерна терапия

Какво е усещането по време на процедурата?

Неаблативната Nd:YAG-лазерна терапия е напълно безболезнена и дори приятна, като с акумулиране на енергия в кожата се усеща умерено затопляне. Процедурата не изисква предварително обезболяване или друга подготовка.

Прави се на почистена кожа, за целта е необходимо предварително премахване на грима, тъй като частици от него могат да влязат в реакция с лазерната светлина и да предизвикат увреда на кожата.

Всяка зона се третира неколкократно за постигане на оптимален ефект. Общата продължителност на процедурата за цялото лице е до 20 мин.

Терапията е свързана с натрупване на голямо количество топлина в третираната област, което може да доведе до лекостепенно зачервяване. Обичайно то изчезва за 15 до 30 минути след края на процедурата. Характерно за неаблативната Nd:YAG-лазерна терапия е, че човек може да се върне незабавно към ежедневния си ритъм на работа. Единственото изискване след терапия е да се използва подходящ слънцезащитен крем и да не се излага кожата на директна слънчева светлина за около седмица.

Колко терапии са необходими за постигане на оптимален резултат?

Обикновено за постигане на оптимален резултат от терапията е необходимо провеждането на 4 до 6 процедури през 4 седмици. Ефектът след първата процедура е видим, но незначителен в сравнение с възможния краен резултат. Обикновено процедурата се извършва след консултация с дерматолог, който прави оценка на вида на кожата, съществуващите по нея проблеми и определя най-подходящата лазерна терапия. При тази консултация се определя и оптималния брой процедури за подстигане на желания ефект.

Кога настъпва ефект от процедурата и каква е неговата продължителност?

Оптимален ефект се наблюдава след няколко седмици, като той може да бъде подсилен и по-дългосрочен с провеждането на допълнителни процедури. Полученият резултат може да се задържи с месеци, при правилна грижа за лицето или следваща терапия

За кого не е подходяща процедурата?

Процедурата не се препоръчва при активни вирусни и бактериални инфекции на лицето, на бременни жени или при лица с повишена фоточувствителност.
Възможен страничен ефект може да бъде много леко зачервяване на лицето, което отшумява до няколко часа.