Skip to main content

Лазерен пилинг с Фракселен CO2 лазер

Технологията Фракселен CO2 лазер

Лазерен пилинг или още лазерен рисърфисинг, се нарича процедура при която чрез използването на Фракселен аблативен CO2 лазер се постига ефективно подмладяване и изглаждане на кожата. Аблативните процедури за подмладяване са едни от най-ефективните методи за цялостно подобряване на качеството на кожата, като методът разчита изцяло на възможностите на организма сам да се възстановява и подновява.

Често задавани въпроси

Как работи Лазерния пилинг/ресърфейсинг?

Чрез прецизно увреждане на повърхностните слоеве на кожата се предизвиква тяхното „съживяване“ и обновяване, в резултат на което тя възвръща предишния си блясък и свеж младежки вид, уплътнява се и се изпъва. От друга страна, контролираното загряване на кожата, което се получава при тези процедури, води до отделяне на специфични белтъци, наречени Heat Shock Proteins, които мощно стимулират дермалните фибробласти във всички слоеве, към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват дермата и стягат цялата кожа. С помощта на Лазерния пилинг се постигат впечатляващи резултати, като се премахват признаците на фотостареене, белези от акне, фини линии и средно дълбоки бръчки, възстановява се еластичността.

Как протича процедурата?

Непосредствено преди процедурата кожата се почиства, а мястото, което ще се обработва, се намазва с обезболяващ крем. Нормално е да се усеща леко парене в третираната зона, в зависимост от тежестта на проблема, дълбочината на проникване на лазера и големината на обработваната площ.

Трябва да избягвате прякото излагане на слънце или солариум поне 1 месец преди процедурата. За профилактика на херпесна инфекция, два дни преди лазерния пилинг, започва прием на Ацикловир или друг антивирусен препарат, предписан от вашия дерматолог.

Колко процедури са необходими?

Видимият ефект от лазерен рисърфисинг предполага средно 3 процедури, като интервалът между отделните сесии трябва да е около месец, за да може кожата да се възстанови в дълбочина. А добрата новина е, че до шест месеца след последната процедура кожата ви ще продължава да се подобрява.

Първите забележими резултати ще видите след около 2 седмици. Кожата е по-стегната и гладка, с равномерен тен. Подобрението продължава в следващите 3-6 месеца, тъй като се синтезира нов колаген. За траен ефект е препоръчителен курс от няколко процедури.

Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

Какво трябва да знаете за периода на възстановяване?

Периодът на възстановяване е малко по-дълъг (5-10 дни), поради отстраняването на увредените слоеве кожа и нужната регенерация. Продължителността тук се определя от дълбочината на работа и големината на третираната зона, като се спазват определени правила за грижа, с които ще ви запознае вашият лекар специалист. На места по повърхността на обработваната кожата се появяват малки корички, които отпадат за няколко дни.

Изписват се специални антибиотични и епителизиращи кремове, които трябва да ползвате по установените от вашия лекар ред и последователност.

При СО2 рисърфисинг, прякото излагане на слънце или солариум поне 1 месец преди процедурата трябва да се избягва.

След всеки лазерен рисърфисинг чувствителността към UVA/UVB лъчите се повишава, затова задължително използвайте слънцезащита с висок фактор и по възможност носете шапка.

Преди и След