Skip to main content

Комбинирана лазерна терапия- BioRevitalisation - Glow skin

Технологията BioRevitalisation - Glow skin

Glow skin – биоревитализация е комплексна лазерна процедура, при която се комбинират два различни типа лазери – Nd:YAG и Фракселен СО2-лазер. Чрез последователното им прилагане се постига видимо намаляване на видимите линии и бръчки, подобряване на структурата и плътността на кожата, и възвръщане на здравословния блясък на лицето!

Често задавани въпроси

Какви методи за лечение съществуват?

Традиционният отговор на медицината в тези случаи е антибиотичната терапия – локална и обща, ретиноиди /производни на витамин А киселина/, хормонални средства, пилинг, дермабразио и др. Всички тези средства водят до повишена чувствителност на кожата и ефекта от тях настъпва бавно. Най-новите и съвременни тенденции за лечението на акне е използването на IPL.

IPL фототерапия на Quanta System и лазерна технология Nd-Yag Quanta System са два от най-новите и съвременни методи за комплексно лечение на акне.

IPL е базиран на действието на полихроматичната интензивна пулсова светлина, която обхваща спектъра от видими и инфрачервени лъчи. Така въздейства едновременно върху различни структурни елементи на кожата и атакува разнообразни проблеми и несъвършенства.

Какво представлява процедурата?

Първата стъпка използва високо енергиен неаблативен Nd:YAG лазер, който се отличава с неговата изключителна способност да прониква в дълбочина до 6-8мм, което не може да се постигне с другите неаблативни лазери. По този начин достига до дълбоката дерма, където се постига контролирано дълбочинно загряване на кожата до 42 С за определено време. Под действие на термичното дразнене върху фибробластите се активира образуването на нов колаген и подобряване на еластиновата мрежа на кожата, БЕЗ да уврежда повърхностните слоеве на епидермиса. Засилва се локалното кръвообръщение, стимулират се обменните и възстановителни процеси, подобрява се трофиката/храненето/ на кожата.

Процедурата е максимално щадяща и сигурна заради липсата на аблация, което го прави подходящ и за изключително чувтвителни кожи.

Втората стъпка използва фракциониран аблативен СО2-лазер, като таргет е най-повърхностния слой на кожата, посредством технологията Superficial Coolpeel. Чрез него се създават множество контролирани микротравми в епидермиса, което стимулира регенеративните процеси в кожата. В резултат се постига цялостно подновяване на най-повърхностния слой на епидермиса, освежаване на кожата и намаляване на неравностите.При осъществяване на пълния курс терапия, процедурата води до максимална регенерацията на собствения колаген и еластин, при което се постига по-гладка и видимо по-еластична кожна повърхност. Заедно с това се наблюдава и подновяване и освежаване на повърхностните слоеве на кожата.

Какво трябва да знаем за периода на възстановяване?

След процедурата, може да има леко зачервяване на кожата, което избледнява за 2-3 дни. По време на процедурата е възможно да усетите лекостепенно затопляне и парене върху кожата, но като цяло не е болезнена. При необходимост може да се нанесе грим веднага след края на процедурата. Процедурата не изисква обезболяване. Веднага след нея може да се върнете на работа или да планирате среща.

Добре е да планирате процедурите поне 2 седмици преди излагане на слънце, за да бъдат избегнати хиперпигментации. След процедурата върху кожата трябва да се нанася слънцезащитен крем и възстановяващ повърхността й продукт.

Колко процедури са необходими за постигане на оптимален резултат?

За постигане на оптимални резултати е необходимо провеждането на курс от поне 3 до 6 терапии с отстояние 3-4 седмици една от друга. Повечето пациенти съобщават за постигане на добри резултати още след първата процедура. Околните хора ще забележат видим ефект от подмладяващата процедура още след първата сесия, като отбелязват подобрения и освежен вид на кожата на лицето.

Преди и След