Skip to main content

Химически пилинг с 35% гликолова киселина

Процедурата xимически пилинг с 35% гликолова киселина

Химичният пилинг е основна стъпка в грижата за здрава и сияйна кожа от тинейджърските години до зряла възраст и се прилага успешно както с естетична, така и с лечебна цел.

Химичните пилинги биват различни видове и имат многостранни ползи за кожата. Общото между всички тях е принципът им на действие – отстраняват „ненужното“ от повърхността на кожата, за да се даде път на нова и здрава кожа.

Важно при химичния пилинг е да се извършва под контрола на опитен професионалист, с висококачествени и сертифицирани продукти, за да се избегнат нежелани реакции

Извлечена като екстракт от захарна тръстика, терапията с Гликолова киселина представлява средна форма на химически пилинг, което означава, че се насочва в горната трета на епидермиса и не прониква надолу към по-дълбоките слоеве. Смята се за лек химически пилинг, защото буквално може да се направи в обедната почивка, например, след което е възможно да се продължи с работните задължения.

По време на процедурата се прилагат високи концентрации на гликолова киселина за къс период от време и накрая се приключва с химична неутрализация.Тази процедура бързо премахва повърхностния кожен слой,разкривайки свежа и жизнена кожа.Пилинг-процедурата води до изглаждане и омекотяване на кожата – тя изглежда по-здрава,по-еластична и по-тънка,с равен тен.

Често задавани въпроси

Как действа гликоловата киселина?

 • Работи върху повърхността, като елиминира мъртвите клетки.
 • Ексфолира кожата и стимулира нейното обновяване.
 • Намалява белези и петна, причинени от UV лъчи или акне.
 • Допринася за видимо изглаждане на бръчките, тъй като гликоловата киселина стимулира производството на колаген и еластин.
 • Подготвя епидермиса да приеме друг продукт в програмата, например хидратант, защото позволява обновяването на клетките. Новите клетки са по-склонни да се поддадат на предимствата на хидратанта.
 • Този тип пилинг е популярен, ефективен и добър начин за забавяне на процеса на стареене. Препоръчителното обаче е да се осъществява от дерматолог или естетик, в противен случай се поема риск от увреждания на кожата. Опитен лекар е най-важният компонент за успешните резултати от лечението с гликолова киселина. Лекарите трябва да извършат няколко сесии като се започне с ниска концентрация на гликолова киселина, за да се определи колко чувствителна и реактивна е кожата. Във всеки случай, този метод е един от гарантиращите бързи и видими резултати, спомагащи за поддържане и възстановяване на желания от всички нас свеж и сияен външен вид.

Колко процедури са необходими?

 • Препоръчително е да се започне с курс от 3 процедури с интервал от 7/14 дни.
  При някои по-дълбоки химични пилинги се извършват от 1 до 3 процедури годишно. Точният брой на процедурите зависи от вида на химичния пилинг и индивидуалното състояние на пациента.
 • Специалистите от МЦ Медкрос изготвят персонален план за пилинг терапия на всеки пациент, състоящ се от: вид, брой, комбинация и метод на приложение на подходящите пилинги; подробна информация за действието на терапията; грижа за кожата преди и след процедурата и още полезни съвети.

Има ли противопоказания за процедурата?

 • Бременност и кърмене;
 • Минимум 1 седмица преди и след слънчеви бани;
 • При открити лезии върху кожата, без изрично предписание от дерматолог
 • При розацея

Преди и След