Skip to main content

Безиглената мезотерапия (MESOBOOST)

Илюстрация на лотосов цвят в лилави нюанси, плаващ върху зелено листо. Снимката символизира спокойствие и хармония, които medcross се стреми да предостави чрез своите грижи.

Технологията MESOBOOST

Безиглената мезотерапия (MESOBOOST) е един от най-ефективните неинвазивни методи за забавяне на процеса на стареене на кожата. Влошеното кръвообращение и задържането на токсини са причина с годините кожата да се отпуска, да се появяват и задълбочават линии и бръчки. Периодичното вкарване на биологично активни съставки в проблемните зони поддържа кожата хидратирана, подхранена и гладка.
Просто чрез нанасяне на каквато и да е козметика, независимо колко скъпа и качествена е, не е възможно да се достигне до дълбочината на мезодермата. Роговият слой е главната бариера за проникването на активните съставки, които се съдържат в локалните фармацевтични и лечебно козметични средства.
За наистина дълбока грижа в най-дълбоките слоеве на кожата на помощ идва безиглената мезотерапия. При нея убожданията са заменени от електрически импулси, които също толкова успешно доставят необходимите съставки до дермалния слой на кожата.

Самата технология се базира на електропорация и електроосмоза.
Електропорацията създава микроканали в кожата и значително увеличава електропроводимостта на клетъчната мембрана, което позволява всяко вещество да бъде приложено върху повърхността на кожата и да бъде абсорбирано от нея и вътре в клетките. Това води до изключително добра абсорбция на активните вещества. Освен това при безиглената мезотерапия активните съставки са по-равномерно разпределени и по-добре усвоени от кожата. При класическата процедура, макар и в много редки случаи, по кожата могат да се образуват малки хематоми, които се „разнасят“ в рамките на седмица. Все пак, за да се избегне подобен риск, класическата процедура може да се замени с безиглена мезотерапия.
Друго важно предимство е, че процедурата позволява третирането на зони, забранени за инжекционни процедури, които в същото време са силно податливи на процесите на стареене – например горен и долен клепач.

Илюстрация на лотосов цвят в лилави нюанси, плаващ върху зелено листо. Снимката символизира спокойствие и хармония, които medcross се стреми да предостави чрез своите грижи.

Предимства на MESOBOOST

 • Ефективност – виждате резултат веднага след процедурата – по-сияйна, по-стегната, по-свежа, по-подмладена и лифтирана кожа;
 • Безболезненост – никакъв дискомфорт и неприятно усещане по време на процедурата;
 • Дълготрайност на еднократна процедура – доста апарати и козметики задържат резултати до първото измиване на лицето, тук резултатите от 1 процедура се задържат за поне 10 дни, а курс от процедури – 4 месеца.
 • Безопасност – абсолютно доказана испанска марка в козметичната индустрия – дългогодишен опит в производството на продукти (от 1964 година).
Илюстрация на лотосов цвят в лилави нюанси, плаващ върху зелено листо. Снимката символизира спокойствие и хармония, които medcross се стреми да предостави чрез своите грижи.

Често задавани въпроси

Какво се съдържа в продуктите за безиглена мезотерапия?

Подходящ за: Кожа с линии и бръчки, загуба на обем и дехидратация. Ултраконцентриран разтвор с мощно действие против стареене.

Основни съставки:

 • Патентован HLG нанополимер *: Прониква в дълбоките слоеве на кожата, умножавайки ефективността на лечението.
 • Ниацинамид: Изглаждащо бръчките и депигментиращо действие, стимулиращо синтеза на колаген. Овлажнява, подобрява текстурата и кожата.
 • Байкалин: Клетъчен реактиватор/регенератор. Действа като забавя стареенето на клетките на дермата, намалява признаците на сухота и подобрява структурата, еластичността и стегнатостта на кожата.
 • Палмитоил пентапептид-4: Съставният пептид изглажда и подмладява лицето, като значително намалява дълбочината на статичните и динамични бръчки.
 • Галактоманани: Има действие, подобно на ретинол. Съставката против стареене ефективно се бори с бръчките и преждевременното стареене. Всички предимства на
 • Ултраконцентриран разтвор със стягащ ефект. Основни съставки: Патентован HLG нанополимер*: Прониква в дълбоките слоеве на кожата, умножавайки ефективността на лечението.

ЛИФТИНГ КОМПЛЕКС

Подходящ за: Отпусната кожа, липса на еластичност на тъканите, обем и гъвкавост.

 1. ДМАЕ (диметиламиноетанол): Активна съставка с мощно стягащо, антиоксидантно и анти-стареещо действие. Незабавен и дълготраен лифтинг ефект, който подобрява твърдостта и еластичността на кожата.
 2. Ацетил тетрапептид-2: Биотехнологичен пептид, който индуцира синтеза на колаген и еластинови влакна, осигурявайки изпъкнал ефект на кожата.
 3. Азиатска центела: Увеличава синтеза на колаген и стимулира дермалния метаболизъм. Реепителизиращ и вазопротективен ефект.
 4. Глюкозаминогликани: Глюкозаминогликаните подобряват структурата на кожата и насърчават регенерацията на дермалната тъкан. Тези съставки са мощни овлажнители и имат функцията на дермален пълнител.
 5. Органичен силиций: Анти-ейдж и стягащ ефект. Стимулира еластиновите и колагеновите влакна.

В допълнение към процедурата влизат:

 • МАСКА ДВУФАЗНА МУЛТИКОРИГИРАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ

или

 • ВЪЗСТАНОВЯВАЩА PEEL OFF МАСКА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЛИЦЕТО

Колко процедури са необходими?

 • курс от 3 до 6 процедури, като първите три процедури се правят през интервал от 7дни (три последователни седмици); следващите поддържащи процедури се разреждат през 3-4 седмици;
 • с или без съчетание с други апаратни процедури;
 • след поставени филъри – 1 процедура за удължаване на ефекта от него;
 • след поставен ботокс – 1 – 3 процедури за удължаване на ефекта от него.

Какви са препоръчителните грижи след процедурата?

Процедурата няма възстановителен период, затова не са нужни специфични грижи. За по-добър и продължителен ефект е желателно да се ползва козметика за домашна грижа и правилна фотопротекция.

Има ли противопоказания за процедурата?

Възможна е появата на зачервяване след процедурата, което изчезва до 1-2часа. Може да се усети метален вкус в устата при наличие на зъбни протези, корони и мостове. Трептене на очите се появява по време на самата процедура, но то няма негативни последици.

Процедурата не се прилага на пациенти с пейсмейкър, възпаления, мигрена, епилепсия, при бременност и кърмене.