Skip to main content

Кардиолог

Кардиолог

Обща информация

Една от водещите причини за заболеваемост и смъртност, не само в България, но и в световен мащаб са сърдечно-съдовите заболявания.Работата на специалистите по кардиология е не само да лекуват вече проявили се симптоми и сърдечни нарушения, но и да предотвратяват настъпването им. Най-малкото, което всеки може да направи с оглед минимизиране на риска е предпазването от затлъстяване и обездвижване, както и редовни годишни профилактични прегледи, задължителни за мъже над 45 години, жени над 55 години и при наследствена обремененост. Важно е да се избягва тютюнопушенето, прекаляването с алкохол, периодично да се проследява кръвно налягане, да се изследват холестерол и кръвна захар.

Заболявания

Сред заболяванията, които са в компетенциите на лекарите кардиолози са:

 • Аритмия
 • Коронарни синдроми
 • Хипертонични кризи
 • Възпалителни заболявания на сърцето
 • Сърдечна недостатъчност
 • Високо кръвно налягане
 • Смущения в липидния или електролитния баланс

Кабинет

При  проблеми с дишането, замаяност, болка в гърдите, неравномерен сърдечен ритъм, високо кръвно налягане, посещението при кардиолог е силно препоръчително. Освен клиничен преглед за установяване на физикален статус, може да се наложи  провеждането на разширена високо-специализирана диагностика, както и допълнителни инструментални и функционални изследвания, включващи ехокардиография, 24 часово мониториране с Холтер ЕКГ или Холтер Артериално налягане, Велоергометрия – стрес- тест с натоварване. Тези уточняващи дейности се извършват в модерния кардиологичен кабинет от кардиолозите в медицинския център.

Лекари

Д-р Евгений Гошев

Работи с:

 • НЗОК
 • Фондове
 • Платен прием

Кардиологът специалист д-р Евгений Гошев от гр.София практикува извънболнична и болнична медицинска помощ. Той е и преподавател по Обща медицина. Кабинетът му в МЦ Медкрос е оборудван с висок клас ехографска апаратура, предоставяща възможност за прецизна ехокардиографска диагностика на болестите на сърцето. Д-р Гошев има опит в УМБАЛ Александровска София и Кардиологична клиника на МВР болница София.

Завършва Медицински университет София като придобива специалности Вътрешни болести и Кардиология. Има завършени курсове по кардиоревматология, ехокардиография, а и мениджмънт и управление. Участва в многобройни национални конгреси и семинари по специалността. Член е на Български лекарски съюз.

Д-р Йосиф Пейчев

Работи с:

 • НЗОК
 • Фондове
 • Платен прием

Д-р Йосиф Пейчев е специалист кардиолог в София. Притежава опит в диагностицирането, лечението и проследяването на пациенти със сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, клапни сърдечни заболявания, ритъмни и проводни нарушения, заболявания на перикарда и миокарда. Д-р Пейчев не преглежда деца.

Завършва Медицински университет Варна. Своята специалност Кардиология придобива през 2020 г. след специализация в Медицински институт на МВР.

Квалификации -Член на Български лекарски съюз и Българско кардиологично дружество; Сертификат за ехокардиография; Участие в български и международни конгреси в областта на кардиологията.

Д-р Пейчев работа като лекар кардиолог в Клиника по кардиология на Медицински институт на МВР. Към момента е част и от екипа специалисти на МДЛ Русев София.

Д-р Цветелина Кунова

Работи с:

 • НЗОК
 • Фондове
 • Платен прием

Д-р Цветелина Кунова е специалист кардиолог с над 5 години опит по специалността. С интереси в областта на лечението на артериалната  хипертония и 24-часовото холтер мониториране, ритъмно-проводните нарушения, сърдечната недостатъчност и други.  Д-р Кунова извършава електрокардиография, ехокардиография, 24-часово холтер мониториране на сърдечния ритъм и артериалното налягане.  Владее свободно английски и испански език.

Д-р Кунова завършва Медицински универсистет –гр. Плевен през 2015г. Своята специалност по Кардиология придобива през 2020г. след специализация в УМБАЛ „Св. Анна”- гр. София, където продължава да работи и до сега като кардиолог в Отделение по Кардиология към Клиника по Вътрешни болести.