Skip to main content

Лазерно третиране на съдови дефекти, хемангиоми и др. по лицето и крайниците

Технологията NdYAG

NdYAG  е най-ефективния метод за третирането на неестетични кръвоносни образувания по лицето и тял ото, без да се увреждат други структури. Лазерният импулс, чиято енергия се поглъща селективно от хемоглобина се превръща в топлина, която коагулира и свива патологично разширените съдове. Наличието на специална охлаждаща  система намалява неприятното усещане и предпазва здравата кожа от загряване.

  • Разширени капиляри по лицето(телеангиектазии) и по долните крайници
  • Дребни кожни венозни мрежи
  • Чери хемангиоми

Дифузно зачервяване по лицето

Често задавани въпроси

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от вида, цвета, конфигурацията, дълбочината и броя на съдовете. Често 3-4 процедури са достатъчни, като се извършват през интервал най-рано след около три седмици.

 

Важно е пациентът да знае и, че не всички съдове по повърхността на кожата могат да бъдат третирани с един и същ лазер, и не при всички видове разширени капиляри могат да се постигнат максимално добри резултати.  Подходящи за лечение са повърхностните и по-дълбоко разположени капиляри от малък до среден калибър.

Друг важен факт, който трябва да бъде известен на желаещите да се подложат на лазерно премахване на съдове, е броят на процедурите, необходими за постигане на желания естетичен резултат. При повечето хора чрез лазер се постига ефект след 3 или повече процедури

Какво трябва да знаете за периода на възстановяване?

Важно е да се знае, че в повечето случаи самата процедура е свързана с известна болезненост и понякога налага използването на локални обезболяващи средства. Болката най-често идва от затоплянето на повърхността на кожата, предизвикано от лазерния лъч. С цел намаляване на тези оплаквания лазерите са снабдени с охлаждащи системи, чрез които се намалява и риска от изгаряне на повърхността на кожата. Непосредствено след процедурата пациентът може да усеща лека болезненост или изтръпване, като болката не е толкова интензивна, че да изисква прилагането на обезболяващи средства. Освен болката е възможно след процедурата да има остатъчно зачервяване, което в повечето случаи избледнява до 24 часа след провеждането й.

Пациентите трябва да избягват и излагането на слънце, независимо, че са нанесли слънцезащитен крем. Друго рядко наблюдавано изменение е появата на мехурчета или ранички до седмица след манипулацията. Те са свързани с използването на по-висока от необходимата енергия и изискват лечение.